Duurzame energie installeren: zonne-energie voor bedrijven


Zonne-energie voor bedrijven

Omdat de energie de laatste jaren steeds maar duurder wordt, proberen ook bedrijven de kosten hiervan terug te dringen. Dat is goed voor het milieu en om de kosten te verminderen. In eerste instantie kan dat gedaan worden door het gebouw goed te isoleren. Een bedrijf zal eerst laten berekenen wat er het beste als eerste kan worden aangepakt om te isoleren. Voor een bedrijf is dat vaak het dak, muren en eventueel de vloer. Wanneer dat allemaal is aangepakt en verbeterd, ga je vervolgens kijken wat er nog meer gedaan kan worden. Dat is door het opwekken van de eigen elektrische energie. Hiervoor kunnen windmolens worden gebruikt, aardwarmte en zonne-energie.


De zonne-energie voor bedrijven

Het gebruik van de zonne-energie voor bedrijven wordt op grote schaal toegepast. Een bedrijf heeft over het algemeen een groot dakoppervlak dat gebruikt kan worden voor het plaatsen van de zonnepanelen. Vooraf kan berekend worden hoeveel panelen er gebruikt moeten worden om geheel zelfvoorzienend te zijn. Kan het aantal geplaatst worden dat berekend is dan is het mogelijk om geheel zelfvoorzienend te zijn. In veel gevallen kan er vaak meer energie worden opgewekt dan dat er verbruikt wordt. Als dat het geval is, zal het overschot aan energie aan het net worden terug geleverd. Dat terug leveren kun je zien, omdat hierbij dan de elektriciteitsmeter terugdraait, als je nog een meter met één teller hebt. Wordt het meten door een slimme meter gedaan dan is deze voorzien van twee tellers. Een teller geeft hierbij de verbruikte energie aan en de andere de terug geleverde energie. Op de eindafrekening kun je zien wat je daadwerkelijk verbruikt en terug geleverd hebt. Zonne-panelen voor bedrijven kunnen een uitkomst zijn. Er wordt veel elektrische energie verbruikt voor de computers, verlichting, machines en dergelijke.


Het afsluiten van een contract

Voor het plaatsen van zonnepanelen bij bedrijven is het afsluiten van een contract een goede keus. Het is verstandig om in het contract ook het onderhoud te laten opnemen. Is er wat stuk zal er snel actie worden ondernomen om het weer in orde te maken. Tegenwoordig worden er ook steeds meer zonneparken aangelegd. Wanneer het mogelijk is om de energie van een zonnepark te betrekken, is dat zeker een aanrader. De energie die vanuit het zonnepark wordt geleverd, is goedkoper dan de normale energie. Je betaalt hierbij wel mee aan de kosten voor het onderhoud van het park. Ook dan blijft het afnemen van de elektriciteit aantrekkelijk. Er wordt tegenwoordig veel gedaan om het verbruik van de elektriciteit terug te dringen. Dat doen zowel de particulieren, maar ook bedrijven. Door het nemen van de juiste maatregelen worden de kosten voor het verbruik van de elektrische energie lager.

Over ons

Blog over duurzame energie

Aangenaam! Mijn naam is Kevin. Vroeger toen ik jong was, hechtte ik niet veel belang aan duurzame energie. Pas de laatste tien jaar realiseer ik mij hoe belangrijk het wel is. Het is niet alleen belangrijk voor onze portemonnee, maar vooral voor de aarde, de planeet van onze kinderen. Ik ben begonnen met groene stroom, wat vooral door water, wind en zon opgewekte energie betekend, al bestaan er nog een aantal andere soorten. Een van die andere soorten is bijvoorbeeld aardwarmte. Uiteindelijk ben ik die groene stroom zelf gaan produceren met zonnepanelen. Als je meer wil weten over duurzame energie, neem dan een kijkje op de site. Veel leesplezier!

Zoeken

Categorieën

Recente artikelen

10 januari 2018
Zonne-energie voor bedrijven Omdat de energie de laatste jaren steeds maar duurder wordt, proberen ook bedrijven de kosten hiervan terug te dringen. D